Home » De Magische Sleutel

De Magische Sleutel

Print Friendly, PDF & Email

<Inhoudsopgave>

VOORWOORD

Dit wondere boekje is geschreven door Jan Venema (1890-1977) die in de tweede helft van de twintigste eeuw jarenlang lezingen heeft gegeven in de esoterische wijsbegeerte, waarvan ik de laatste twee jaar van zijn leven getuige heb mogen zijn.

Deze wijsheid, bekend onder vele namen en soms verborgen, loopt als een rode draad door de geschiedenis en is terug te vinden in vele oude, Oosterse en Westerse culturen. Ze toont haar universele waarden aan de ware zoeker.

Het pseudoniem (P.L. Grim) verwijst naar het woord pelgrim, waarmee de emens op zijn spirituele levenspad wordt bedoeld.

De waardevolle aanwijzingen van deze archaïsche wijsheid hebben mijn leven zo verrijkt, dat ik ze graag via dit boekje wil delen met anderen die ook op zoek zijn naar ‘sleutels’ om meer te kunnen begrijpen van de mysteriën van het leven en hoe dat zodanig te leiden, dat door inzicht uitzicht kan ontstaan.

De taal waarin De magische sleutel werd geschreven is verouderd en ik heb slechts geprobeerd om de tekst meer leesbaar te maken voor deze tijd.

Jan Venema was gegrepen door de esoterische wijsbegeerte die hij kosteloos doorgaf aan allen die het wilden horen. Ik ben hem dankbaar voor zijn geschreven en gesproken woorden en hoop dat ieder lezer net zo geïnspireerd mag raken als ik.

Dank aan de hulp van mijn nvriend Rudi Jansma waardoor dit boekje mede tot stand is gekomen.

 

Petra van de Stouw,

Ruurlo, 2009

 

<volgende>